Parachutespringen Texel

Het leven is maar kort en in die tijd dat je op deze aarde bent wil je natuurlijk zoveel mogelijk meemaken. Het is zonde om niet de dingen te doen je ooit wilde doen. Want voor je het weet ben je te laat en heb je daar achteraf spijt van. Een veelgehoorde klacht van oudere mensen is namelijk dat ze bepaalde kansen niet gepakt hebben. En spijt is wel het ergste wat een mens kan hebben. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk alle dingen te doen die je leuk vindt, want wie wil nou niet fantastische ervaringen beleven? Een van de dingen die je kunt doen voor een fantastische ervaring is bijvoorbeeld parachutespringen. Dit is echt een feest om eens mee te maken, want de adrenaline giert dan door je lichaam. Velen die het hebben gedaan zeggen dat springen het ultieme gevoel van vrijheid geeft. Ben jij dus iemand die zich vaak gekooid voelt? Dan is het helemaal aan te raden om eens parachute te gaan springen. Niet alleen kun je genieten van de vrijheid, maar ook nog eens van het prachtige uitzicht. Als je al denkt dat je in een regulier vliegtuig mooi uitzicht hebt wanneer je opstijgt of met het vliegtuig gaat landen, dan zal het helemaal een feest voor je zijn om het uitzicht bij springen te aanschouwen.

Super ervaring met Parachutespringen boven Texel

BESTEL HIER EEN TANDENSPRONG OP TEXEL

Een goede plek voor springen is Texel. Eén van de voordelen is namelijk dat daar een vliegveld is, waarvan je kan opstijgen. Bovendien is Texel een zeer pittoreske plek waar nog zeer veel natuur is. Dat is wel anders dan in de randstad of op andere plekken in Nederland. Nederland staat er namelijk om bekend een dichtbevolkt land te zijn, maar in Texel zie je daar weinig van. Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en er is zeer veel natuur te vinden. Het is dus de ideale plaats om te gaan springen. Parachutespringen is echter een breed woord en er zijn vele vormen van parachutespringen die je kunt beleven. Wat deze vormen zijn zal nu worden behandeld.

Parachutespringen Texel

Allereerst heb je de meest reguliere vorm van springen waar iedereen ongetwijfeld wel eens van heeft gehoord. Je springt dan uit het vliegtuig met een instructeur vanaf een extreme hoogte. En met een extreme hoogte, bedoelen we dan ook echt hoog. Namelijk 3 kilometer! Als je dat lopend zou moeten doen ben je al een half uur verder, moet je nagaan hoe hoog dat in de lucht is. Maar in Texel kan het nog gekker. Het is namelijk zelfs mogelijk om vanaf 4 kilometer te gaan springen, dan zit je dus nog langer in de lucht! En dat betekent dat je in die tijd ook nog kan genieten van meer uitzicht. Tijdens het springen hoef je overigens niet bang te zijn. Er gaat namelijk altijd een instructeur met je mee die zeer getraind is. Deze heeft veel ervaring en is ervoor opgeleid. Zo weet je zeker dat je veilig op de grond komt, want dat is natuurlijk wel belangrijk. Je kunt immers niet genieten van dat prachtige uitzicht als je constant in onzekerheid leeft of je wel veilig gaat landen. Allereerst zal er sprake zijn van een vrije val. Dat moment ga je heel snel naar beneden en na een kort moment zal de parachute uit de rugzak komen en kun je optimaal genieten van het prachtige uitzicht.

Het is niet alleen leuk om zelf te springen, maar het kan ook aan te raden zijn om het bijvoorbeeld als cadeau te geven aan een van je familieleden, of een naaste die je het echt gunt om een fantastische ervaring te hebben. Stel je voor dat je weer naar een verjaardag gaat en iedereen komt met standaard cadeaus aanzetten. Je kunt dan echt de show stelen op de verjaardag, door met een geweldige cadeaubon aan te komen zetten. Het is ook ideaal om iemand die twijfelt over te halen. Vaak is het namelijk een lastige beslissing om te gaan springen. Het kan natuurlijk erg eng zijn en misschien heb je het er wel eens met je naasten over gehad. Een cadeaubon geven kan dan net hetgeen zijn dat hem of haar over de streep trekt, want dan is hij min of meer genoodzaakt om te gaan! Hij of zij zal je er ongetwijfeld dankbaar voor zijn, want het zijn vrijwel allemaal positieve ervaringen die je te horen krijgt van mensen die wel eens hebben gesprongen.

BESTEL HIER EEN TANDENSPRONG OP TEXEL

Skydiven

Een andere mogelijkheid is skydiven. Bij skydiven wordt voornamelijk de nadruk gelegd op de vrije val en die is daarbij heel belangrijk. Dit is het moment dat je uit lucht springt en nog geen gebruikmaakt van een parachute. In die tijd kun je vervolgens de gekste bewegingen en dergelijke maken en optimaal genieten van het uitzicht en de sensatie. De adrenaline giert letterlijk door je lichaam en dat is natuurlijk prachtig. Het is echter wel van belang dat op het juiste moment de parachute wordt opengetrokken. Wanneer dit niet gedaan wordt, is de vrije val namelijk wel erg vrij en zal het ook het laatste zijn wat je ooit hebt gedaan. Maar gelukkig hoef je niet bang te zijn voor ongelukken, want veiligheid staat voorop. Deze veiligheid zie je aan een aantal dingen terug. Zo zie je dat enerzijds terug aan de Europese Part-SPO goedkeuring. Dit is een vergunning die alleen wordt verstrekt als er aan strenge eisen wordt voldaan en dit is dus een goede indicatie dat het veilig is. Een andere voorwaarde is dat bij ons de bemanning zeer veel ervaring moet hebben en getraind moet zijn. Daar testen we dan ook grondig op en daarmee kun je ervan uitgaan dat alle instructeurs alle veiligheidsvoorschriften kennen en een sloot aan ervaring hebben. Ook de bemanning in het algemeen is goed getraind en de vliegtuigen worden allemaal goed onderhouden om problemen te voorkomen.

BESTEL HIER EEN TANDENSPRONG OP TEXEL

Tandemsprong

De tandemsprong is heel populair bij parachutespringen Texel. Je springt samen met een instructeur vanaf een grote hoogte. Dit hoeft helemaal niet heel duur te zijn, dus zelfs als je het financieel niet heel breed hebt, kun je genieten van deze prachtige ervaring. Zo kun je al genieten van deze prachtige ervaring voor slechts €209 euro. Vanaf die prijs kun je vanaf 3 kilometer hoogte uit het vliegtuig springen! Natuurlijk wil je een dergelijke prachtige ervaring ook vastleggen. Het is namelijk leuk om het aan je familie te laten zien, of bijvoorbeeld tijdens een bijeenkomst of wanneer je een presentatie over jezelf moet geven. Ook voor op je sociale media kan het leuk zijn om er gebruik van te maken. Dan kan iedereen die fantastische foto's van jou in de lucht bekijken. Bij Parachutespringen Texel kan voor €115 euro al een foto of video als aanvullende service worden toegevoegd. Mocht jij je erg om het milieu bekommeren, dan is ook de mogelijkheid om aanvullend CO2-compensatie bij te boeken. Dit kost niet heel veel en je bent milieubewust bezig!

BESTEL HIER EEN TANDENSPRONG OP TEXEL

Overige zaken

Voor het springen is er slechts een minimale leeftijd van zes jaar. Veel mensen gaan ervan uit dat het springen alleen iets is voor volwassenen, maar dit is dus een totale misvatting. Kinderen kunnen namelijk ook gewoon prima springen vanaf zes jaar. Wel met toestemming van ouders uiteraard. Dus als je met je gehele gezin wilt springen en je hebt kinderen van 6 jaar of ouder dan is dat geen probleem. Ook voor kinderen kan het een geweldige ervaring zijn namelijk. Prachtig om te combineren met een leuke vakantie op Texel. Voor het springen hoef je ook geen speciale kleding of iets dergelijks aan te schaffen. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je daar extra kosten voor moet betalen. Een jumpsuit krijg je namelijk aangeleverd wanneer je besluit om een sprong te maken. En daarnaast is het verstandig om normale schoenen aan te trekken, bij voorkeur met een platte zool. Ook hoef je niet bang te zijn dat je veel kou zou lijden. Natuurlijk kan het wel erg frisjes zijn, al is dit natuurlijk afhankelijk van het seizoen. Maar je hoeft niet bang te zijn dat je snel dood zult vriezen in de lucht. Het pak beschermt je namelijk ook tegen de kou en dat zorgt ervoor dat je gewoon kan genieten van de prachtige ervaring.

BESTEL HIER EEN TANDENSPRONG OP TEXEL

Veel te beleven op Texel

Op Texel is naast springen nog veel meer te beleven, dus het springen is ideaal te combineren met een fantastische vakantie op Texel. Als je van natuur houdt kun je dan twee vliegen in één klap slaan. Enerzijds genieten van het prachtige uitzicht dat het springen je biedt, en anderzijds genieten van de prachtige natuur die te zien is in Texel. Zo staat Texel bijvoorbeeld ook bekend om het waddenlopen. Ook dit is een ervaring die zeer aan te raden is om eens te gaan doen. Ook zijn er prachtige duinen dus als je van wandelen houdt ben je ook op de juiste plek in Texel. En ben je geïnteresseerd in cultuur? Neem dan eens een kijkje in het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel. Deze is opgericht in 1995 en daar is veel prachtigs te bewonderen. Ook is er in Texel de bekende Vuurtoren Eierland. Deze vuurtoren is niet alleen indrukwekkend om va afstand te bekijken, maar ook van binnen.

BESTEL HIER EEN TANDENSPRONG OP TEXEL

Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om binnenin de vuurtoren te kijken. Zeker wanneer het mooi, helder weer is, is het letterlijk een lust voor het oog om deze vuurtoren te beklimmen. Je kunt dan werkelijk waar genieten van een fantastisch uitzicht. Springen en genieten van Texel is dus een ideale combinatie die je nooit meer zult vergeten. Het is ook zeer gemakkelijk om in Texel te komen, want dagelijks gaan er meerdere boten vanaf onder andere Den Helder. Je bent dan binnen no-time in Texel. Het is een leuke plek om bijvoorbeeld een korte periode heen te gaan. Bijvoorbeeld een dag of een weekend. Het is namelijk maar een klein stukje met de boot en zeker als je in de buurt van Den Helder woont ben je er dus zo. Maar in Texel is ook genoeg te beleven om bijvoorbeeld een week weg te blijven. Het is namelijk een mooie plek waar zeer veel te zien is. Het is niet zo dat je er in een paar dagen uitgekeken bent. Springen en een ideale vakantie in Texel zijn dus van harte aan te bevelen.