Veel gestelde vragen

Ik zie een prijs staan van € 85,00 incl. BTW, is dit per persoon of per vlucht?

Alle prijzen op onze website zijn per vlucht, dus niet per persoon tenzij anders vermeldt. U kunt dus omgerekend inderdaad vanaf net iets meer dan €28,00 incl. BTW per persoon vliegen.

Ik wil een ticket boeken voor 2 personen, maar ik zie die optie niet in het bestelformulier staan, hoe kan dat?

Wij vliegen met 2-persoons (Cessna 150) en 4-persoons (Cessna 172) vliegtuigen waarbij een (1) plek door onze piloot bezet wordt. Er kunnen respectievelijk dus 1 of 3 personen mee in de vliegtuigen. Als u met 2 personen wilt vliegen dan zal u een ticket voor 3 personen moeten kopen.

Mag er van plaats gewisseld worden tijdens de vlucht?

Helaas is het niet mogelijk om te wisselen van plaats tijdens de vlucht. Buiten dat het vliegtuig te krap is daarvoor is het niet veilig om dit tijdens de vlucht te doen. Alle personen aan boord moeten namelijk de gehele vluchtduur een gordel dragen.

Ik heb een ticket en wil een vlucht datum reserveren, hoe moet dit?

U kunt de reserveringsprocedure op de ticket volgen. Deze verwijst naar www.vliegexperience.nl/reserveren

Waarom zou ik voor VliegExperience.nl kiezen?

Omdat wij een professioneel bedrijf zijn met veel ervaring in de luchtvaart. Wij hebben een hecht team van mensen, dat u als passagier een leuke ervaring wil geven. Tevens is er op 1 april 2009 een Europese Erkenning verleend aan ons bedrijf met nummer AOC NL 59. Ons bedrijf is het eerste bedrijf in Nederland dat voor haar vluchten met passagiers deze erkenning heeft gekregen van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en voldoet hiermee aan de strengste eisen ten aanzien van onderhoud, uitvoering en verzekering voor haar passagiers. Van de 37 rondvluchtbedrijven in Nederland zijn er maar 6 met een dergelijke vergunning, waarvan wij er dus een zijn.

Hoe oud moet je zijn om te mogen vliegen?
Bij ons kan iedereen meevliegen van jong tot oud. Stuur ons een mailtje als u specifieke wensen of vragen hebt. Kinderen t/m 10 jaar mogen alleen mee tijdens een vlucht wanneer zij onder begeleiding zijn van volwassen(en). Elke passagier moet op een eigen stoel zitten, het is dus niet toegestaan om iemand op schoot te nemen.

Hoeveel personen kunnen er in het vliegtuig?
Wij vliegen met Cessna 172 vliegtuigen. Hierin kunnen 4 personen waarvan onze vlieger er een is. Er kunnen dus 3 personen mee. Al onze prijzen zijn voor een vlucht voor 3 personen, dus niet per persoon, tenzij anders aangegeven.

Hoe snel krijg ik mijn ticket?
Na bestelling van uw vlucht krijgt u digitaal een factuur. Als u deze hebt betaald zal de ticket (en routebeschrijving) binnen 24 uur in uw e-mail terug te vinden zijn.

Hoelang van tevoren moet ik een ticket bestellen of mijn vlucht reserveren?
Als u minimaal 2 dagen van tevoren boekt of reserveert, kunnen wij uw vlucht inpassen in de planning. U kunt ook gewoon bij ons langskomen als u een vlucht wilt gaan maken, maar dan garanderen wij niet de door u gewenste tijd en zou het kunnen dat u even moet wachten.

Mag ik mensen meenemen om te kijken?
Uiteraard is er gelegenheid om meerdere mensen mee te nemen en vanaf de grond mee te genieten. 

Is er een restaurant?
Wij hebben zelf geen restaurant maar net iets verder op het vliegveld bevind zich een restaurant waar een ruime keuze aan eten en drinken te verkrijgen is. Kijk op www.TheHangar.nl voor meer informatie en de menukaart.

Kan ik de (cadeau)vliegticket ook als cadeaubon per post krijgen?
Wij versturen alles digitaal als .pdf via de e-mail. Dit scheelt levertijd en het ‘verassingseffect’ is niet meteen weg. Voor grote groepen of ticket hoeveelheden (minimaal 50 stuks) is dit echter wel mogelijk.

Kan er tijdens de vlucht gewisseld worden van plaats?
Nee dit kan helaas niet. Een Cessna is een klein eenmotorig vliegtuig dat qua ruimte te vergelijken is met een middenklasser auto.

Wat nu als het slecht weer is op de dag dat ik wil vliegen?
Geen probleem, wij plannen dan samen met u een nieuwe datum in.

Hoelang is een (cadeau)vliegticket geldig?
Een (cadeau)vliegticket is één (1) jaar geldig na datum van uitgifte.

Wat is de levertijd van een (cadeau)vliegticket?
Op het moment dat u de factuur ontvangen en betaald hebt, wordt er een ticket aangemaakt. Dit kan dus nog dezelfde dag zijn of de dag erna.

Wanneer vliegen jullie?
Mits de weersomstandigheden dit toelaten op alle dagen in het jaar met uitzondering van 1e kerstdag, 2e kerstdag en nieuwjaarsdag 

Wat bieden jullie nog meer?
Naast rondvluchten, vlieglessen en arrangementen in combinatie met vliegen bieden wij ook luchtreclame aan. Kijk op www.aerialmedia.nl voor meer informatie en de laatste aanbiedingen.

Ik heb een leuk idee voor een cadeau, maar zie deze niet op de website van VliegExperience.nl staan, wat nu?
Geen probleem, wij kunnen speciaal voor u een op maat gemaakt programma maken. Wij hebben veel verschillende mogelijkheden voor bijvoorbeeld een huwelijksaanzoek, arrangement of bijeenkomsten. Vraag naar de mogelijkheden.

Ik denk dat ik bij jullie wel eens (heeeeel lang geleden) een bedrijfsfeestje heb gehad in jaren-50-stijl, kan dit?
Ja dat kan, wij verzorgen veel bedrijfsuitjes voor veel verschillende bedrijven. Wij kunnen met onze huidige vloot- en hangarcapaciteit groepen tot maximaal 500 personen per dag rondvliegen en cateren.

Mag ik foto’s maken tijdens de vlucht?
Ja, dit is toegestaan. 

Ben ik verzekerd als ik meevlieg?
U bent verzekerd. U hoeft verder niets te regelen wij voldoen met onze vluchtuitvoering aan de strengste eisen ten aanzien van vliegveiligheid en bekwaamheid van het personeel. Wij beschikken over een verzekering voor onze vliegtuigen en haar inzittenden.

Heeft u nog andere vragen neem dan contact op via info@vliegexperience.nl of vul het antwoordformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.