Compenseren Co2 uitstoot vlucht

Een vlucht (rondvlucht, vliegles, luchtfotografie of luchtreclame) maken bij ons vliegbedrijf creëert plezier, marketing waarde en werkgelegenheid. Echter is het wel zo dat elke vorm van transport Co2 uitstoot met zich mee brengt, zo ook met onze vliegtuigen.

Co2 verminderen en compenseren

Als vliegbedrijf zetten we ons voortdurend in om de Co2 uitstoot te verminderen (door bijvoorbeeld invoeren brandstofbesparende maatregelen). Daarnaast hebben we als doel om al onze Co2 uitstoot te compenseren.

Bij VliegExperience.nl kunt u de Co2 uitstoot voor uw vlucht compenseren. Tijdens het invullen van het bestelformulier kunt u vrijwillig aangeven of u de Co2 uitstoot wilt compenseren of niet.

Waar gaat uw bijdrage naartoe?

Alle gelden gaan naar Climate Neutral Group waar wij sinds 2012 al mee samenwerken. Eventuele tekorten in de bijdrage vullen wij als vliegbedrijf zelf aan. De Climate Neutral Group begeleid bedrijven met klimaatneutraal ondernemen. De huidige CO2-uitstoot van een bedrijf wordt vooraf berekend en kan direct gecompenseerd worden, er worden reductiemaatregelen uitgedacht en uitgevoerd die passen bij de organisatie en vervolgens wordt de CO2 - uitstoot opnieuw berekend. 

We vragen een kleine bijdrage van € 0,49 incl. BTW per boeking.

Hieronder kunt u ons Co2 compensatie certificaat terugvinden.

Zonnepanelen op onze hangar

Op onze hangar liggen 52 zonnepanelen met een totale opbrengst van 12.500 KwH per jaar. Hiermee zijn wij als vliegbedrijf in een klap klimaat neutraal.

 

Duurzaam vliegen

Ook wij kijken met grote interesse naar de ontwikkelingen ten aanzien van electrisch vliegen. Op deze pagina kunt u alles te weten komen over deze transitie.

Neem contact met ons op voor meer informatie en boekingen.

Contactformulier