Grand Canyon Village

De Grand Canyon zoals u hem nooit eerder zag
De Grand Canyon is een prachtige, diepe kloof in de Verenigde Staten, deelstaat Arizona, die zeker niet aan uw bucketlist mag ontbreken. Hier vindt u de plaats Grand Canyon Village, waar vandaan u alle kanten uit kunt om deze unieke omgeving te ontdekken. Dat is op verschillende manieren te beleven, maar wat is een betere en spannendere manier dan dat u dit vanuit de lucht kunt doen?

Ontdek Grand Canyon Village vanuit de lucht
Grand Canyon Village is een beroemde plaats in Arizona, gelegen in de Grand Canyon, waar het haar naam aan dankt. Deze ruim vierhonderd kilometer lange kloof, ontstaan door extreme erosie miljoenen jaren geleden, is iets wat u echt een keer gezien moet hebben. De kloof is te beklimmen en het uitzicht is onbeschrijfelijk. U hoeft hierbij trouwens niet bang te zijn dat wolken of mist uw uitzicht zullen dwarsbomen, de extreem lage luchtvochtigheid in het woestijnachtige gebied zorgt ervoor dat er veel licht geabsorbeerd word. Hierdoor kunt u van de ene kant van de kloof zo naar de overkant kijken, ondanks dat deze afstand tot wel negenentwintig kilometer ver kan rijken. Over de oudheid van de Grand Canyon wordt vandaag de dag nog veel gediscussieerd en er lopen nog steeds veel wetenschappelijke onderzoeken over dit wonderlijke geschiedenisstuk. Niet gek natuurlijk dat men zo onder de indruk is van deze bijzondere bezienswaardigheid, sinds 1979 staat de Grand Canyon namelijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het klimaat in de Grand Canyon is met name warm en droog, te vergelijken met woestijnklimaat. Er heerst droogte maar er leven toch veel verschillende planten en dieren in en op de kloof. Toch kan het er toch ook echt winter zijn. Zo kunnen de wintertemperaturen dalen tot wel -18 graden! Bij het aanzien van het bruinrode gesteente is dat niet perse het eerste wat bij u opkomt toch?

De mooiste bestemming met een topuitzicht
De Canyon is onderverdeeld in twee 'randen'. De Noordelijke rand, North Rim, is bereikbaar via de lokale weg, maar deze is in de winter afgesloten. Voor het meest spectaculaire uitzicht gaat u toch naar de zuidelijke rand, South Rim. Hier krijgt u meerdere mogelijkheden om de Canyon te bekijken en zijn er verschillende faciliteiten in de buurt om het bezoek aan de kloof nog aangenamer te maken. Want een lekker drankje en een versnapering onder het genot van dat prachtige uitzicht, daar tekent u toch voor?

Toch kunt u deze kloof niet zomaar helemaal te voet bekijken, het is zo immens groot dat u veel zal missen en dat zou zonde zijn. Vanuit de lucht kan dit echter wel! Zo kunt u namelijk met een helicopter boven de ruim vijfentwintig kilometer brede kloof zweven en beleeft u een uitzicht waar u tot nu toe alleen nog maar van heeft kunnen dromen.

Met de helicopter boven de Canyon zweven
Een zeer unieke ervaring om de Grand Canyon goed te kunnen bekijken wordt waargemaakt met een helicopter vlucht. Het uitzicht reikt veel verder dan wanneer u te voet de kloof bezoekt en zo krijgt u een completer beeld van hoe de Grand Canyon eruit ziet. In het echt ziet het er uiteraard nóg mooier uit dan op de foto's!

Als u besluit een helicopter vlucht te boeken kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden:

* 50 minuten vlucht Grand Canyon South Rim Terminal kost € 275 euro.
* 40 minuten vlucht vanaf de Grand Canyon West Rim Terminal kost € 160 euro.

Vanuit Las Vegas binnen 15 minuten in de Grand Canyon
Bent u in Las vegas en wilt u een uitstapje maken naar de Grand Canyon toe? Ook dit is mogelijk met een helicopter. Zo kunt u gebruikt maken van de Vegas Nights vluchten, welke er slechts twaalf minuten over doet om bij de Canyon te komen. Het is een unieke ervaring, zo 's nachts boven dit enorme wereldwonder te dwalen. Terwijl het wilde nachtleven van Las Vegas pas net aangevangen is, voelt u naarmate de kilometers vorderen, de rust van de natuur u tegemoet komen.
De Vegas Nights vlucht van 12 minuten vanaf Las Vegas Strip Terminal kost € 110 euro.


Laat u verwonderen en verbazen door de wonderlijke kloof die iedereen over de hele wereld kent. Grand Canyon village is iets wat u echt gezien en meegemaakt moet hebben, want zo een bijzonder stuk eeuwenoud landschap, vind u nergens anders dan in Arizona. Beleef de Grand Canyon als geen ander in de lucht en geniet!