Grand Canyon Helicopter Kosten

De Grand Canyon is een wereldberoemde bezienswaardigheid welke u zeker eens in uw leven gezien moet hebben. Een van de mooiste en meest bijzondere manieren om dit te doen is vanuit de lucht. Maar wat kan zo'n Grand Canyon Helicopter kosten? In dit artikel leest u hier meer over.

De Grand Canyon in Arizona is een van 's werelds bekendste Nationale Parken. Het wordt beschouwd als een van de zeven wereldwonderen. Miljoenen jaren geleden werd de aardkorst gedeeltelijk omhoog gedrukt, waardoor er een enorme kloof ontstond. Deze kloof is vandaag de dag nog in volle glorie te bezichtigen.

Het Nationale Park, zoals de Canyon ook wel wordt genoemd, wordt door de kloof in twee helften verdeeld, die hemelsbreed maar zestien kilometer van elkaar zijn verwijderd. Toch is de Noordelijke rand van de kloof, North Rim, meer dan driehonderd dertig kilometer verder te bereiken dan de Zuidelijke Rand, South Rim. Wanneer u bovenop de Canyon staat kunt u zo naar de overkant kijken, ook al zitten hier ruim zestien kilometers tussen. Dit komt door de extreem lage luchtdruk. Het droge woestijnklimaat zorgt ervoor dat de Canyon het grootste deel van het jaar lekker warm tot heet is, maar het gebied kent ook koude winters. De extreme winter temperaturen kunnen wel afnemen tot zo'n achttien graden onder nul. Niet meteen het eerste waar u aan zal denken bij het zien van de roodbruine gebergten.

Grand Canyon helicopter kosten
50 minuten vlucht Grand Canyon South Rim Terminal kost € 275
40 minuten vlucht vanaf de Grand Canyon West Rim Terminal kost € 160

Grand Canyon Helicopter kosten vanaf Las Vegas:
Vegas Nights vlucht van 12 minuten vanaf Las Vegas Strip Terminal kost € 110