Bezienswaardigheden North Rim

De Grand Canyon spreekt tot ieders verbeelding, en misschien ga je binnenkort deze droom waarmaken. Eén van de meest spectaculaire manieren om deze prachtige streek te verkennen is een helicoptervlucht. Dit gebied is zo uitgestrekt dat je best op voorhand een keuze maakt welk deel je wilt bezoeken. De North Rim is minder toegankelijk dan de South Rim maar is dan ook minder druk. En wist je dat je al voor € 275 een vlucht kan maken van 50 minuten? We zetten alvast een paar bezienswaardigheden North Rim voor jou op een rijtje.

Point Imperial
Eén van de meest overweldigende bezienswaardigheden North Rim is de Point Imperial met een hoogte van maar liefst 2.683 meter. Deze punt steekt uit over de 'Painted Desert' met zijn enorme kleurenpracht. Dit uitzichtpunt is te voet te bereiken, maar als je een weids uitzicht en een nog groter overzicht wilt, dan is een helicoptervlucht natuurlijk hét ultieme middel. Je vliegt in een klein toestel tussen de bergen door, waardoor je van dichtbij de rotsformaties kunt aanschouwen en op foto of film vastleggen.

Cape Royal
In de buurt van Cape Royal besef je pas hoe klein je bent. De onbegrensde panorama's en felgekleurde rotsen zijn een wereldwonder. Waarschijnlijk kom je tijdens de helicoptervlucht nog één van de belangrijke bezienswaardigheden North Rim tegen, namelijk 'Angels Window'(een venster in de rotsen). Je krijgt de gelegenheid om zowel van diep in de vallei als van hoog over de bergen deze spectaculaire natuur te bewonderen.