Rondvlucht boven Emst

Hoewel bij het plaatsje Emst, waarschijnlijk niet direct een bel gaat rinkelen, is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan dit prachtige charmante dorpje. Het dorp telt slechts 3000 inwoners en ligt in de buurt van bekendere plaatsen als Epe, Vaassen en Vierhouten.

Het ligt in het noorden van de Veluwe en was in de 17e eeuw van oorsprong een buurtgemeenschap. Pas in de 19e eeuw ontwikkelt het zich tot een kerkdorp. Over het algemeen is het dorp hervormd. Dit is met name te zien aan het hervormde kerkgebouw midden in het dorp, waarbij het eerste gebouw uit 1886 is. In 1930 ging dit gebouw echter in vlammen op en kwam er een ander kerkgebouw voor in de plaats.

Boek hier een vlucht naar Emst
In het verleden lag het dorp aan het Baronnen spoorlijn, dat van Zwolle naar Apeldoorn liep. In 1887 werd er hiervoor een spectaculair groot stationsgebouw geopend, het zogenoemde 'Halte Emst'. Hoewel het gebouw in de jaren 60-70 is afgebroken, is de halte voor verzamelaars van treinen nog steeds erg populair.

Het dorp is vaak overigens welbekend onder kampeerders, vanwege nabijgelegen campings. Tevens komen er jaarlijks diverse dagjesmensen op af, vanwege het in de buurt liggende Kröller-Müller Museum en het park de Hoge Veluwe. Het park is uitermate geschikt voor prachtige wandel- en fietstochten, waarbij ook het Gortelse- en Vierhouterbos een absolute aanraders zijn. Bent u na een actieve dag, toe aan rust dan kan een bezoek aan de in de buurt gelegen Veluwse bron, u welverdiende ontspanning brengen.

Met andere woorden, het aantrekkelijke Veluws dorpje is uw bezoek meer dan waard.

Prijs rondvlucht boven Emst

Voor een rondvlucht boven Emst  is een vlucht van 15 minuten voldoende. De prijs voor een rondvlucht van 15 minuten boven Emst voor maximaal 3 personen is € 85,00.

De andere mogelijkheden voor een rondvlucht zijn:

Boek hier een vlucht naar Emst