Rondvlucht boven Eerbeek

Rondvlucht boven Eerbeek

Eerbeek ligt in de gemeente Brummen, gelegen aan de Veluwezoom, en is vooral bekend geworden door de papierindustrie. De kloosters in Arnhem hadden papier nodig voor hun leerlingen, wat door de papiermolens in het dorp gefabriceerd werd. Nog altijd zijn er papierfabrieken in dit gebied aanwezig. Door de papierindustrie zijn er diverse bevolkingsgroepen neergestreken in deze kern. Turkse, Molukse en Italiaanse gemeenschappen hebben hier hun woonbestemming gevonden.

Het dorp werd voor het eerst in 1046 genoemd, toen het nog Erbeke heette (Erbeke betekent aardebeek). De naam was ontleend aan de beek die hier stroomde. Later wordt de naam van het dorp Eertbeeck en heet de beek de Eertbeeckse beek.

Boek hier een vlucht naar Eerbeek

Het dorp is de laatste decennia pas uitg egroeid tot de grootste woonkern van de gemeente Brummen. Het inwonersaantal zit nu boven 10.160 mensen terwijl het een anderhalve eeuw geleden niet boven 400 inwoners kwam!
Uniek in deze woonkern is de Oliemolen, die onlangs nog is gerestaureerd. 

In het monumentenregister zijn twee objecten genoteerd. Het gaat hierbij om de watermolen en de buitenplaats Kasteel te Eerbeek.

Toeristisch gezien is vooral de bosrijke omgeving van belang. Diverse fietsroutes zijn aanwezig door prachtige natuurgebieden. Denk hierbij aan natuurreservaat Cortenoever, Voorstonden of de Empesche en Tondensche Heide. En uiteraard niet te vergeten het nationaal park De Veluwezoom. Een tochtje met de stoomtrein is ook mogelijk. Vroeger (van 1887 tot 1950)liep er een treinspoor door het dorp. De Veluwsche Stoomtreinmaatschappij heeft hier nu een stationnetje zitten.

Prijs rondvlucht boven Eerbeek

Voor een rondvlucht boven Eerbeek is een vlucht van 30 minuten voldoende. De prijs voor een rondvlucht van 30 minuten boven Eerbeek voor maximaal 3 personen is € 155,00.

De andere mogelijkheden voor een rondvlucht zijn:

Boek hier een vlucht naar Eerbeek