Rondvlucht boven Brummen

Het dorp Brummen ligt aan de rand van de Veluwe tussen Zutphen en Dieren en behoort tot de gelijknamige gemeente. Het dorpje licht dichtbij de rivier de IJssel, waar per veerboot het stadje Bronkhorst, een van de kleinste steden van Nederland, bezocht kan worden.

De naam van het dorp komt waarschijnlijk verbastering van de naam Brimnum, dat voor het eerst in een document uit 794 na Christus wordt genoemd. Het plaatsje heeft ten tijde van de 80-jarige oorlog een belangrijke rol gespeeld. Hier werden met enig regelmaat de Spaanse troepen gelegerd.

Boek hier een vlucht naar Brummen
Kasteel Groot Engelenburg ligt nabij het dorp en stamt uit de tijd van de Middeleeuwen. In 1624 werd het oorspronkelijk gebouw, tijdens de inval van de Veluwe, door het Spaanse leger verwoest. Er werd later een landhuis gebouwd dat voornamelijk gebruikt werd voor de jacht. Het landhuis en landgoed kwam later in handen van de Twentse bank die het met name gebruikte als conferentieoord. Tegenwoordig mag het zich een rijksmonument noemen. Overigens is het landgoed al sinds 1900 opengesteld voor bezoekers. U kunt er prachtige wandelingen maken door het bos en park en genieten van het natuurlijk schoon. Bezoekt u tevens Huize voorstonden en Het Huis ter Eerbeek, die beiden in de buurt liggen en ook zeker de moeite waard zijn voor een bezichtiging.

Boek hier een vlucht naar Brummen
Het dorp staat bekend om zijn prachtige omgeving waar naar harten lust gewandeld en gefietst kan worden. Neem vooral een picknickmand mee voor onderweg om deze op een prachtlocatie te kunnen nuttigen en geniet van rust & ontspanning op de Veluwe. Indien u iets speciaals wilt doen met de kinderen, maakt u dan een ritje met een originele stoomtrein die tussen Dieren en Zutphen rijdt. U zult vanzelf zien dat een bezoek aan Brummen en omgeving zeker de moeite waard zal zijn.

Prijs rondvlucht boven Brummen

Voor een rondvlucht boven Brummen is een vlucht van 30 minuten voldoende. De prijs voor een rondvlucht van 30 minuten boven Brummen voor maximaal 3 personen is € 155,00.

De andere mogelijkheden voor een rondvlucht zijn:

Boek hier een vlucht naar Brummen